Pályázati hírek
Befejeződött az Illia Kft. mikro-, kis- és középvállalkozások
modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztése
2021 / 09 / 07
 
Az Illia Kft. dombóvári telephelyén befejezésre került a „Technológia fejlesztés az Illia Kft. dombovári telephelyén” című projekt a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 70% támogatási intenzitású, 11 555 306 forintos európai uniós támogatás segítségével.
 
Az Illia Kft.-t Illia János alapította 2007-ben, egyéni vállalkozása jogutódjaként. A társaság barkács- és faáru kiskereskedelmi tevékenységét 1996 óta folytatja, jelenleg 3 telephelyen összesen 13 fővel látja el feladatait. A helyszínek közül legjelentősebb a 2003-ban kialakított asztalosipari kereskedés, mely a 7200 Dombóvár, Gunarasi út 35. szám alatt található. A telephely kifejezetten a régió asztalosainak és bútorgyártóinak kiszolgálására jött létre, a vevői és szállítói kör rohamléptű bővülése azonban indokolttá tette a saját feldolgozóipari tevékenységeinek beindítását. 2010-ben így a magasabb hozzáadott érték, eredmény elérése érdekében a társaság faipari gépeket szerzett be, kibővítette létszámát, melynek eredményeképp termékkínálatában megjelentek a saját termékek is. A beruházás keretében beszerzett eszközökkel a társaság jelentős mértékben volt képes növelni versenyképességét a piacon, a lapszabászat terén szerzett technológiai előny révén pedig stabilabb és szélesebb vevőkört tudott kialakítani. A beruházásnak következtében további 2 fővel nőtt a létszám. A kínálatban megjelentek a minden igényt kielégítő, kiváló minőségű kész bútorok is, így a lakosság közvetlen kiszolgálása is megoldhatóvá vált.
A fejlesztés keretében beszerzésre került 1 targonca, 1 elszívó berendezés és 1 íves élzárógép, valamint napelemek kerültek telepítésre a műhely áramigényének biztosítására.
A társaság lapszabászati-, és bútoripari termékei iránt egyre nagyobb lett a kereslet, melynek kiszolgálása a meglévő technológiával egyre nehezebb és költségesebb volt. A társaság beszerzett egy CONTURO KA 65 élzáró szettet, munkaasztallal és vákuum szettel, ami növelte a termelési mennyiséget és a gép beszerzése után íves alkatrészek gyártása is megoldhatóvá vált. Fontos volt az élzárógép kiválasztásánál, hogy ugyanazt a jó minőséget lehessen vele elérni, mint a korábbi élzáró géppel. A társaságnak íves élzáró gép nélkül eddig másik céget kellett megbíznia. A fejlesztés hatására megszűnt az alvállalkozó bevonása, ami jelentős költség és időmegtakarítás. A fejlesztés célja a gyártás olyan jelentős újítása volt, mely a piacon értékesíthető magasabb hozzáadott értékű, megfelelő minőségű termékek előállítását biztosította. A beszerzett géppel olyan megmunkálások váltak elvégezhetővé, melyek a társaság korábbi felszereltségével nem voltak lehetségesek.
A társaság beszerzett továbbá egy újabb és modernebb elszívó berendezést, mely a fapor és forgács elszívását végzi. Ezzel a tűzvédelem szempontjából biztosítja a biztonságos üzemi körülményeket és a műhelyben dolgozó kollégák egészségi állapotának megőrzését jobban szolgálja.
A társaságnál megnövekvő megmunkálási mennyiség miatt fejleszteni kellett az anyagmozgatási technológiáit. A fejlesztéssel a kézi mozgatást kívánta a társaság megszüntetni, ami balesetvédelmi okból kockázati tényező, ezen kívül fontos szempont a hatékonyság is, ugyanis a gépi mozgatással kevesebb időt kell a pakolásra fordítani, több idő jut a gyártásra.
A fejlesztés részét képezte, hogy a társaság megújuló energiával biztosítja a lapszabászat áramfelhasználását, ezzel energia költséget megtakarítva. Ennek köszönhetően a társaság képes lesz megőrizni a versenyképességét, és javítani a hatékonyságát.
A GINOP-1.2.8-20-2020-00928 számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 2021.07.26-án valósult meg, a 70% támogatási arányú, 11 555 306 forintos európai uniós támogatás segítségével.
Fenyves Kft.
„Technológia fejlesztése az Illia Kft.-nél"
 
Az ILLIA Kereskedelmi Kft. dombóvári telephelyén 1 db EDGETEQ S-300 - OPTIMAT KDF 440 C élzárógépet és informatikai infrastruktúrájának fejlesztéséhez szükséges szoftvereket, hardvereket vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 7,1 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.
A társaság 1996-ban jogutódlással alakult. A társaság fő tevékenysége Vasáru-, festék-, üveg- kiskereskedelem”, azonban jelen projekt keretében 3109 TEÁOR szám szerinti „Egyéb bútor gyártása” tevékenységét fejlesztette, a 7200 Dombóvár, Gunarasi út 35. cím alatti telephelyén.
A társaság elérni kívánt célja, hogy a fejlesztés hatására, képes legyen kiszolgálni a folyamatosan növekvő megrendelés állományt, illetve kielégíteni a változó vevői igényeket. Tehát a projekt megvalósításának elsődleges célja, a társaság termelékenységének javítása és a termelési kapacitások folyamatos bővítése.
Ennek keretében a vállalkozás beszerzett egy EDGETEQ S-300 - OPTIMAT KDF 440 C élzárógépet, amely nem csak növelni tudja a társaság, termelési mennyiségét azáltal, hogy a megmunkálási sebessége gyorsabb, mint a kevésbé korszerű élzáróké, hanem képes vízálló zárást is készíteni. A korszerű berendezés lehetővé teszi több típusú élzáró anyag alkalmazását, és az anyagok közti gyors átállást, ennek köszönhetően a gyors anyagfeldolgozást. A berendezés ezen felül lehetővé teszi, hogy javuljon a termékek minősége, a milliméterpontos megmunkálás következtében. A nagyobb előtolási sebessége miatt 80-100 %-kal nagyobb teljesítményt érhető el ugyanannyi idő alatt. Az új termelési hatékonyság kiszolgálásához szükséges informatikai infrastruktúra megteremtése érdekében, beszerzésre került 4 új komplett munkaállomás számítógéppel és office programcsomaggal, illetve 1 db HP Laserjet M28W Lézernyomtató.
A pályázat keretében beszerzett berendezések korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezések.
A fejlesztés során beszerzett berendezéseket azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódtak a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett berendezések működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 7,1 millió forint európai uniós támogatás segítségével.
A projektről bővebb információt a www.illiabarkacs.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

Illia Beáta

Elérhetőségeink: telefonszámunk:+ 36 (30) 630-1599, e-mail címünk: illiabeata@illiabarkacs.hu
A projekt azonosítószáma:GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00557

Befejezés időpontja: 2019.08.01.;

Támogatás aránya: 30%

A támogatás összege: 7 124 343,- Ft

Fenyves Kft.
„Kapacitásbővítő beruházás az Illia Kft.-nél"
 
Az ILLIA Kereskedelmi Kft. dombóvári telephelyén 1 db Holzma HPP 200/32/32 szorítógerendás táblafelosztó berendezést vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 11,13 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.
Az Illia Kft.-t Illia János alapította 2007-ben, egyéni vállalkozása jogutódjaként. A társaság barkács- és faáru kiskereskedelmi tevékenységét 1996 óta folytatja, 2003-tól egyéb bútor gyártó tevékenyégét is folyamatosan fejleszti. A társaság jelen projekt keretében gépparkját kívánta bővíteni, elsődleges célja a versenyképesség javítása a nagyobb hozzáadott érték tartalmú termékek gyártásának területén. A társaság termékfejlesztési stratégiája során kiemelt figyelmet fordít a piacon megjelenő fogyasztói igényekre, hogy képes legyen megbirkózni a piaci változásokból adódó új feladatokkal, kihívásokkal. Termelési kapacitásai bővítésével, és a jelen projekt keretében beszerezet géppel új műszaki-technikai adottságainak köszönhetően bővítette bútoripari tevékenységét.
A társaság fejlesztésének a célja volt egy olyan korszerű technológiai kialakítása, amely lehetővé teszi az egyedi és speciális igényű bútorok kiváló minőségben történő hatékony előállítását. A társaság szemben a konkurens asztalosipari vállalatokkal speciálisan a belsőépítészet számára készít bútorokat, így a folyamatosan növekvő megrendelései kiszolgálása érdekében fejlesztenie kell a meglévő gépparkját. A fejlesztés célja tehát a meglévő és visszatérő ügyfelek megtartása és az új vevőkkel történő bővítése egyaránt.
A pályázat keretében beszerzett berendezés korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezés.
A fejlesztés során beszerzett gépet azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a társaság napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszköz működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a közel 11 millió forint európai uniós támogatás segítségével.
A projektről bővebb információt a www.illiabarkacs.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

Illia Beáta

Elérhetőségeink: telefonszámunk: +36 (30) 630 15 99, e-mail címünk: illiabeata@illiabarkacs.hu
A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.2-16-2017-00114

Befejezés időpontja: 2017.11.27;

Támogatás aránya: 50%;

Támogatás összege: 11.131.519,- Ft